Sara Emilie

Når barna blir mer selvstendig

  • 18.03.2015 - 19:58

I går dro David-Elias for første gang ut alene uten mamma eller pappa på tur. Han skulle nemlig på bowling med juniorklubben i menigheten. Leverte en veldig spent gutt som gledet seg masse til å bowle og være med sin bestevenn.

Fortalte han at, mamma måtte være hjemme med Matteus for han skulle legge seg, og pappa jobber. Så da må du dra helt alene dit, men det er jo voksene der som passer på deg. Han smilte litt skeptisk og sa; helt alene mamma? Ja svarte jeg. Han satt en liten stund å tenkte og fikk så kjekt svar; men det går fint mamma!

Herlighet jeg fikk jo hjertet i halsen! Men skal jeg la han gå HELT alene uten mamma dit? Var jo selvfølgelig andre voksene som passet på der. Og David-Elias gledet seg veldig. Var nok verre for meg enn han. Bare rart å innse at jeg har en stor gutt som begynner å bli mer og mer selvstendig. Det er veldig vanskelig å gi litt slipp, og vil helst holde han i "hånden" igjennom alt. Men slik fungerer det dessverre ikke.
Det å se barnet vokse opp og begynner å bli mer selvstendig er det beste som finnes, men også noe av det vanskeligste. Det er vanskelig fordi det er jo mammas lille hjerte som skal klare seg selv og gjøre alt selv. Og jeg kan helt ærlig si at jeg er ikke flink til å la han gjøre alt selv, jeg prøver liksom å stoppe det litt opp. Kan du ikke være mammas lille gutt litt til? Kan ikke mamma finne mat til deg i kjøleskapet? Jeg vil hjelpe å kle på deg. Jeg kan hjelpe å rydde opp.

Men for at barna skal klare å bli voksene og klare seg selv, så må jeg jo la det skje. Jeg må la han lære og gjøre ting selv. Det er noe jeg må bli flinkere til. Jeg ser jo hvor flink og bra han gjør det. Det er vell bare mammaen som vil ha en liten gutt litt lenger. Tiden går jo så fort uansett.

David-Elias elsker å være selvstendig! Han er jo stor gutt og kan jo klare det. Klarer han det ikke så prøver vi igjen. Jeg tror alle mammaer lærer mye av pappaene, i alle fall jeg. De er så avslappet og trygge på at alt går bra. Og jeg derimot må prøve å slappe av og nyte hvert sekund av de små barna våres.

Det beste rådet jeg fikk, når jeg ventet David-Elias var; NYT HVERT SEKUND! Og det vil jeg også råde alle mammaer og pappaer. Snart så løper det lille barnet, vil lage mat selv og kle på seg helt selv.

 

#mammablogg #himmeldus #familie #oppdragelse #barn

Marian Revdahl

18.03.2015 kl.20:03

Dette var et kjempefint innlegg! Håper han koste seg på bowlingen :)

Sara Emilie

18.03.2015 kl.20:07

Marian Revdahl: Tusen takk! :) Han kosa seg utrolig masse! Og mammaen slapper forhåpentligvis litt mer av til neste gang :)

elimyhra

18.03.2015 kl.22:33

Da er det godt at David-Elias har en så herlig baby lillebror du kan dulle ekstra med, nå når han har blitt så selvstendig av seg :) Blir nok verre når Matteus også kommer i det stadiumet.

Sara Emilie

19.03.2015 kl.14:26

ja. Uff kjenner jeg gruer meg til den tiden med Matteus, i og med at han er kanskje den siste :/

Sara Emilie

19.03.2015 kl.14:27

Ditt svar:

ja. Uff kjenner jeg gruer meg til den tiden med Matteus, i og med at han er kanskje den siste :/
Sara Emilie

(Instagram: himmeldus) Sara Emilie Mamma til to, samboer og huseier. Det normale familieliv.

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits